Overslaan en naar de inhoud gaan
jaarverslag

Bij ons ben je welkom. Een engagement dat we uitspreken ten aanzien van onze zorggebruikers, naasten, medewerkers en gasten. Wil je ons beter leren kennen? Het jaarverslag 2023 toont wie we zijn, belangrijke recente verwezenlijkingen en kerncijfers van Zorggroep UPC Duffel.

Met baanbrekend onderzoek naar long covid maken we de weg vrij voor meer erkenning en betere behandelingen. Onze transitiecoaches begeleiden jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheden in hun belangrijke overgang naar volwassenheid, terwijl onze sportinitiatieven, zoals de omnisportclub en zaalvoetbalploeg, zorggebruikers helpen hun krachten te versterken en een nieuwe richting aan hun leven te geven.

Met tal van evenementen, zoals de Open Geestdagen en Boterhammen in het Park, laten we bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met onze psychiatrische zorg. Het initiatief 'Kwetsbaar Sterk Ouderschap' biedt een veilige haven voor ouders met psychische kwetsbaarheden en hun kinderen om ervaringen te delen en steun te vinden.

Onze zorggroep meandert mee op de golven van de samenleving. Met het Kairos-project begeleiden we ouderen met psychische kwetsbaarheid thuis en in de woonzorgcentra. Zo versterken we de zorgomgeving rondom deze ouderen. De nieuwe afdeling DubbelDiagnose geeft mensen bij wie een ernstige verslaving gepaard met één of meer psychische kwetsbaarheden de gespecialiseerde zorg die ze nodig hebben. En we hebben meer aandacht voor mensen met een interneringsstatuut. We verdubbelen het aantal behandelplekken en ons dagprogramma ‘OP_STAP’ helpt hen op weg naar werk.

Met trots kijken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin we dichter mochten komen tot de organisatie die we willen zijn. Een jaar waarin we elkaar, onze zorggebruikers, hun familie en naasten en het bredere zorgnetwerk versterkt hebben, zodat mensen zich nog meer welkom voelen in onze voorzieningen. Dankzij de samenwerking binnen de Zorggroep UPC Duffel tussen het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel, Beschut Wonen Este, PVT Schorshaegen, de mobiele teams en het Psychosociaal Revalidatiecentrum Pastel stopt ‘Bij ons ben je welkom’ niet wanneer je één van onze voorzieningen buiten stapt.

Wil je op de hoogte blijven van initiatieven binnen onze zorggroep die voor jou relevant kunnen zijn? We versturen periodiek een digitale nieuwsbrief aan verschillende doelgroepen. Wil je die ontvangen, schrijf je dan in.

Bekijk ons jaarverslag 2023