Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste contact UPC Duffel

Om een opname te regelen bij UPC Duffel, bel je ons op 015 30 40 30. Opnames worden enkel telefonisch ingepland en niet via mail. Inschrijven doe je best met een doorverwijzing van een arts, ziekenhuis of een andere hulpverlener. We kunnen het intakegesprek en de opname beter organiseren als er al een hulpverlener op de hoogte is.

Voor noodgevallen is ons psychiatrisch ziekenhuis 24/7 telefonisch bereikbaar op het hetzelfde nummer: 015 30 40 30.

Intakegesprek opname psychiatrisch ziekenhuis

Tijdens ons eerste telefonisch contact overlopen we jouw persoonlijke gegevens, jouw leefsituatie, jouw klachten en jouw verwachtingen of vragen in verband met een eventueel verblijf in UPC Duffel. Op basis van dit gesprek kunnen we je doorverwijzen naar de juiste afdeling. Indien nodig plannen we een tweede intakegesprek in het ziekenhuis.

Alle informatie die wij tijdens dit gesprek verzamelen, komen in jouw dossier en behandelen wij strikt vertrouwelijk. Onze hulpverleners zijn gebonden aan het beroepsgeheim. Als je wil, kunnen we met jouw toestemming ook familieleden of naasten betrekken bij het intakegesprek.

Hoe ziet mijn opname eruit bij UPC Duffel?

  • Niet-dringende opnames vinden bij voorkeur plaats tijdens de kantooruren. Andere afspraken kan je met de arts van wacht maken op het moment van de opnamevraag.
  • Een medewerker maakt je wegwijs op de afdeling en geeft je de kans om vragen te stellen.
  • Je krijgt een brochure van de afdeling met daarin de huisregels, die gaan over het samenleven op de afdeling. Als je dit wenst, kunnen we de afdelingsbrochure samen overlopen.
  • Een team van verschillende professionals werken samen aan jouw begeleiding en behandeling: een psychiater, de hoofdverantwoordelijke van de afdeling, een maatschappelijk assistent, psycholoog, therapeuten en verpleegkundigen. Zij zullen zich aan je voorstellen in je eerste week.
  • We stellen samen met jou een behandelplan op. Hierbij houden we rekening met de redenen voor je opname, de vragen en de doelen die je hebt, jouw interesses en voorkeuren en wat wij kunnen bieden. Op basis hiervan plannen we activiteiten die in een overzichtelijk weekprogramma staan.

Video 'Hoe ziet mijn opname eruit?'

Onze video neemt je mee langs de belangrijkste momenten van een behandeling of opname in UPC Duffel: van aanmelding bij het onthaal tot de verschillende vormen van therapie, van het verblijf op de afdeling en ons groene domein tot de bezoekmogelijkheden voor naasten.