Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze vrijwilligers zijn op diverse plaatsen een onmisbare schakel geworden in onze werking. Alle vrijwilligers behoren tot vrijwilligerswerking “’t Veer“.  Wil je graag meer weten over ons vrijwilligerswerk of voel jij je aangesproken om onze ploeg vrijwilligers te versterken? Lees dan zeker verder! Vind je niet de juiste informatie of wil je graag een ander type vrijwilligerswerk doen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Welk type vrijwilligerswerk?

Bij ons zijn er verschillende mogelijkheden om je in te zetten als vrijwilliger. Wij proberen je vraag als vrijwilliger te koppelen aan de specifieke noden van onze patiënten/bewoners, en aan jouw interesses. Wij hechten veel belang aan de juiste 'match'.

Bezoekvrijwilliger
Je bezoekt
 op regelmatige tijdstippen een bewoner of patiënt en bouwt er een band mee op. De invulling van de bezoeken kan heel verschillend zijn: van een wandeling maken in het park tot samen boodschappen doen of naar een concert gaan. Je kiest zelf op welke dag(en) je kan en wat je wilt doen. Wij zorgen voor een match waar beide partijen zich goed bij voelen. Jouw buddy is tussen de 30 en 60 jaar.  Wat moet je kunnen voor deze job?

 • jezelf openstellen
 • mensen graag zien
 • sociaal en respectvol handelen
 • grenzen stellen en beloftes waarmaken.

Cafetariavrijwilliger
Wil jij bewoners en hun bezoekers graag blij maken met een fris drankje? Dan hebben wij jou nodig om mee te draaien in de cafetaria van het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Schorshaegen of in ontmoetingshuis De Passant. Als je liever een vriend of vriendin meeneemt ,verwelkomen we jullie beide met open armen. Horeca-ervaring is niet nodig, klanten bedienen met de glimlach is hier jouw voornaamste taak (en de juiste bestelling klaarmaken, afwassen en de kassa bedienen).

Vrijwilliger in  Kunstencentrum De Loods
Word je graag omringd door creatievelingen? Goed nieuws, want voor ons kunstencentrum De Loods zoeken we twee soorten vrijwilligers. Als onthaalmedewerker hou je De Loods open tijdens workshops en tentoonstellingen (op wekelijkse basis). Je verwelkomt deelnemers en kunstenaars, serveert drankjes en zorgt mee voor de lokalen. Daarnaast zoeken we ook iemand die toezicht houdt en het aanspreekpunt vormt voor kunstenaars en deelnemers (enkel bij grotere activiteiten).   

Logistiek vrijwilliger
Jij brengt onze bewoners of patiënten op afgesproken tijdstippen naar de juiste plaats. Zo begeleid je hen bijvoorbeeld van hun afdeling naar het centrale cafetariagebouw, waar ze kunnen genieten van hun maandelijkse pedicure of kappersafspraak.

Gelegenheidsvrijwilliger
Steek je graag je handen uit de mouwen? Als gelegenheidsvrijwilliger help je occasioneel bij feesten of uitstappen. Denk aan tafels klaarzetten, vlees bakken of maaltijden opdienen.

Groepsvrijwilliger
Je ondersteunt patiënten of bewoners bij een activiteit op aanvraag of je biedt zelfstandig een vormende of ontspannende activiteit aan in kleine groep.

Vrijwilliger pastorale dienst
Je begeleidt patiënten naar de eucharistieviering op zondagvoormiddag.

Waar?

Wij zoeken vrijwilligers

 • in Duffel: voor UPC Duffel, kunstencentrum De Loods, PVT Schorshaegen en Beschut Wonen Este
 • in Heist-op-den-Berg: voor PVT Schorshaegen
 • in Mechelen: voor Beschut Wonen Este en Revalidatiecentrum Pastel
 • in Koningshooikt: voor Beschut Wonen Este.

Wij zoeken op dit moment:
 

Vrijwilligers spel

Wat mag je verwachten?

 • Waardering en respect voor jouw inzet.
 • Een mooie vriendschap.
 • Ondersteuning bij uitvoering van de taken, of waar je dat nodig acht.
 • Ontmoetings- en vormingsmomenten met andere vrijwilligers. Plezier gegarandeerd!
 • Verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en voor eventuele schade opgelopen tijdens of onderweg van/naar het vrijwilligerswerk.
 • Een medewerkerskaart met kortingen bij winkels, attractieparken en veel meer.
 • Een verplaatsings- en onkostenvergoeding.

Heb je zin gekregen om te vrijwilligen bij ons? Neem dan contact op met Ellen Schoenmakers om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Nuttige links