Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligerswerk bij Zorggroep UPC Duffel

Zorggroep UPC Duffel heeft verschillende psychiatrische zorgvoorzieningen in Duffel, Mechelen en Heist-op-den-Berg. Wij zetten mensen in hun kracht en dragen zo bij tot een samenleving waar psychische kwetsbaarheid geen taboe is. Onze vrijwilligers zijn daarbij op diverse plaatsen een onmisbare schakel geworden in onze werking.

Wil jij onze vrijwilligersploeg versterken?

Welk vrijwilligerswerk kan je doen?

Bij ons zijn er verschillende mogelijkheden om je in te zetten als vrijwilliger. Wij proberen jouw vrijwilligerswerk te koppelen aan de specifieke noden van onze patiënten, bewoners en cliënten, en aan jouw interesses. Wij hechten veel belang aan de juiste 'match'. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we samen of er een goede match is met een van onze openstaande vacatures.

Het vrijwilligerswerk zelf kan heel praktisch, of net meer op sociaal contact gericht zijn. Of een combinatie van beide. Word bijvoorbeeld:

Bezoekvrijwilliger bij PVT Schorshaegen
Je
 bouwt een band op met een bewoner door op regelmatige tijdstippen een bezoek te plannen. De invulling daarvan is afhankelijk van de nood van de bewoner: van badmintonnen tot samen naar de winkel of een concert gaan. Wij zorgen voor een match waar beide partijen zich goed bij voelen, je kiest zelf op welke dag(en) je kan. Jouw buddy is tussen de 30 en 60 jaar. 

Wij zoeken momenteel een winkelbuddy en een zwem- en/of badmintonbuddy

Cafetariavrijwilliger bij PVT Schorshaegen
Maak bewoners en bezoekers hun dag met een fris drankje en een korte babbel. In de cafetaria van PVT Schorshaegen is horeca-ervaring is niet nodig. Klanten bedienen met de glimlach is hier jouw voornaamste taak (en de juiste bestelling klaarmaken, afwassen en de kassa bedienen). Lees er alles over in de vacature.

Wandelvrijwilliger bij activiteitencentrum Klimop 

Maak wekelijks een wandeling van ongeveer een uur, met 5 tot 10 deelnemers van Klimop, het dagactiviteitencentrum voor volwassenen met een gestabiliseerde psychiatrische kwetsbaarheid. Het traject en het wandeltempo bepaal je helemaal zelf. Na de wandeling ben je welkom voor een kop koffie. Heb je een hond? Neem die gerust mee. Solliciteer via de vacature.

Zaalvoetbalcoach Omnisportclub bij Het Klaverblad

Wij zoeken een extra zaalvoetbalcoach voor het activiteitencentrum Het Klaverblad (aangesloten bij sportfederatie  G-sport Vlaanderen). Je verzorgt één trainingsavond om de veertien dagen in de sporthal van UPC Duffel of een tornooi op verplaatsing. De ploeg bestaat uit een mix van een vast kernteam (jong)volwassenen en enkele tijdelijke spelers. Sommige daarvan zijn in opname bij UPC Duffel, anderen niet. Mee voetballen kan! Bekijk deze vrijwilligersvacature.

Maak kennis met enkele vrijwilligers:

Waar kan je aan de slag als vrijwilliger bij ons?

Wij zoeken regelmatig vrijwilligers:

  • in Duffel: voor UPC Duffel, kunstencentrum De Loods, PVT Schorshaegen en Beschut Wonen Este
  • in Heist-op-den-Berg: voor PVT Schorshaegen
  • in Mechelen: voor Beschut Wonen Este en Revalidatiecentrum Pastel
  • in Koningshooikt: voor Beschut Wonen Este

Onze huidige vrijwilligervacatures:

Vrijwilligers spel

Wat krijg je als vrijwilliger bij Zorggroep UPC Duffel?

  • Ondersteuning bij uitvoering van de taken, of waar je dat nodig acht.

  • Ontmoetings- en vormingsmomenten met andere vrijwilligers. 

  • Verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en voor eventuele schade opgelopen tijdens of onderweg van/naar het vrijwilligerswerk.

  • Een medewerkerskaart met kortingen bij winkels, attractieparken en veel meer.
  • Een verplaatsings- en onkostenvergoeding.
  • Veel waardering en respect van zowel zorggebruikers als medewerkers!

Wie contacteer je als je wil vrijwilligen?

Heb je zin gekregen om te vrijwilligen bij ons? Neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat op de specifieke vrijwilligersvacature, of met Ellen Schoenmakers, hoofdverantwoordelijke vrijwilligerswerking.