Overslaan en naar de inhoud gaan
Wandelvrijwilliger Liliane op stap

Wandelvrijwilliger Liliane gaat door weer en wind

Liliane is al jaren wandelvrijwilliger bij Klimop, het dagactiviteitencentrum voor volwassenen met een gestabiliseerde psychiatrische kwetsbaarheid. Ze maakt wekelijks een wandeling van ongeveer een uur, met een groepje van 5 tot 10 deelnemers. Liliane gaat daarvoor door weer en wind. Na de wandeling blijft ze al eens hangen voor een kop koffie.

“Het sociaal contact is een van de redenen dat mensen naar Klimop komen en dat geldt ook voor mij als vrijwilliger. We genieten van elkaars gezelschap. Ik wandel zelf graag en het is fijn om te zien dat zorggebruikers er ook van genieten.”

Voldoening na pensioen

“Je voelt dat ze je hier graag zien komen en die erkenning en dankbaarheid van zowel zorggebruikers als personeel doet deugd. Als vrijwilliger kan je echt een meerwaarde zijn voor hen en activiteiten organiseren waar zorgverleners niet altijd aan toekomen. Het motiveert me om op deze manier te kunnen bijdragen aan het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid en het geeft me voldoening om na mijn pensioen nog steeds zinvol werk te kunnen doen.”

Bekijk onze vacature voor wandelvrijwilliger: