Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrale voedingsdienst

De centrale voedingsdienst staat elke dag in voor de productie en de verdeling van de maaltijden, die op de campus zelf bereid worden. Dat doen ze volgens de modernste kooktechnieken. Tijdens het hele productieproces bewaken we de kwaliteit en de voedselveiligheid heel streng. Gezien we voor een heel diverse groep patiënten koken, streven we in onze gerechten ook steeds naar voldoende evenwicht tussen de gekende keuken van thuis, nieuwe ontdekkingen en gezonde voeding.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal

De keuze voor het ontbijt en avondmaal ligt in de handen van de afdelingen. Die worden hierin soms ook bijgestaan door de patiënten. Een aantal afdelingen winkelen hiervoor in onze winkel op het domein.

Het middagmaal

Het middagmaal kan je in het bewonersrestaurant of op de afdeling nuttigen. In dit laatste geval opteren we voor een individuele maaltijd of voor maaltijdcomponenten in schalen voor vier personen. Sommige afdelingen koken in het kader van de therapie samen met de patiënten.

Allergenen

Indien je allergisch bent aan een bepaald voedingsmiddel, dan geven we deze informatie door aan de voedingsdienst, waardoor wij je een maaltijd op maat kunnen serveren.

  Diëtist

  “Een gezonde geest in een gezond lichaam.” Zodus een gezonde levensstijl draagt hieraan bij. Wat is dat nu precies?

  Een gezonde levensstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspanning. In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten over gezonde voeding dat je op de duur door de bomen het bos niet meer ziet.

  Daarom kan je beroep doen op onze diëtisten. Met de wetenschappelijke kennis rond gezonde en duurzame voeding kunnen zij zowel individueel advies geven als advies voor een breed publiek.

  Samen met jou bekijken ze je eetgewoonten en helpen je stap voor stap (indien nodig) betere keuzes te maken. Onze diëtisten streven naar een verandering op lange termijn. Ze kijken er alvast naar uit om een gevarieerd en haalbaar voedingspatroon met jou uit te stippelen.

  Ons doel is om gezonde voeding te promoten en hierbij de nodige ondersteuning te bieden. Ben je een medewerker en heb je interesse om gezonde voeding op jouw afdeling aan te moedigen? Vraag aan de diëtiste voor advies!

  Binnen UPC Duffel proberen we ook gezonde voeding aan te bieden. Zo werken we samen met de voedingsdienst aan gezonde warme maaltijden en voedzame keuze in het assortiment van de winkel en de cafetaria.

  Wat kan u ook verwachten :

  • Dieetadvies
  • Hoe evenwichtige én gezonde maaltijden samenstellen
  • Tips om betaalbaar én gezond te koken
  • Gezonde recepten op basis van de voedingsdriehoek
  • Tips voor een gezond : ontbijt, middageten , warme maaltijd, tussendoortjes,…
  • Gezonde voeding op basis van je levenswijze (sporters, vegetariërs,…)
  • Voeding volgens je gezondheidstoestand (allergieën, overgewicht,…)
  • Tips om gezond uit eten te gaan
  • Hoe doe je gezonde inkopen in de supermarkt
  • Voordachten over gezonde voeding

  Documenten

  Nuttige linken