Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is bravo! ? 

UPC Duffel wil personen met een psychische kwetsbaarheid kwaliteitsvolle zorg bieden. Om dit te realiseren streeft het ziekenhuis ernaar om een gezonde behandel- en werkomgeving te creëren en patiënten en medewerkers handvaten aan te bieden voor een gezonde levensstijl.

Op de afdelingen is gezonde levensstijl een onderdeel van het behandelprogramma.

Ook het HR-beleid zet al jaren in op gezonde levensstijl met talrijke acties: er is een veerkrachtkoffer met opdrachten om te gebruiken op teamdagen, de keuken maakt gezonde maaltijden tijdens activiteiten … En ook aan beweging wordt gedacht. De sportfaciliteiten voor patiënten (een Finse looppiste en de fitnesszaal) staan open voor de medewerkers.

In 2020 kwamen er ook een IPitupbeweegbank en een Beweegroute met opdrachten bij die vrij gebruikt kunnen worden. Een gezamenlijke start-to-run onder collega’s leidde in 2016 naar een jaarlijkse deelname aan Dwars-door-Mechelen en zelfs een Urban Trail op het eigen domein. Een deelname aan No steps, no glory! was in 2021 een logische stap. En de 62 deelnemende medewerkers haalden de (wissel)trofee binnen! 

bravo! staat voor (voldoende) Beweging, Rookstop, Aangename sfeer, (gezonde) Voeding en Ontspanning.

Nuttige linken