Overslaan en naar de inhoud gaan
zorg

Samenwerking bij opname

Voor het plannen van een opname kan je altijd (24u/24u) contact met ons opnemen.

Dringende opnames buiten de kantooruren worden door onze psychiater van wacht gepland en gebeuren steeds telefonisch, via het algemeen nummer 015/30 40 30.

Voor een vlotte organisatie doen we niet-dringende opnames bij voorkeur tijdens de kantooruren. Dit kan telefonisch (via het algemeen nummer 015/30 40 30) of als professionele verwijzer via het onderstaande online aanmeldingsformulier.

Je helpt ons, als verwijzer, door ons relevante informatie over de huidige problematiek en de medische voorgeschiedenis, voor zover gekend, te bezorgen tijdens het telefonisch intakegesprek of via het formulier. Op basis van deze gegevens kunnen wij jouw patiënt gerichter oriënteren naar het juiste zorgprogramma. In sommige gevallen zullen we een verwijsbrief vragen.

Je wordt daarna gecontacteerd met een advies of een vraag naar bijkomende informatie.

Overleg huisarts - psychiater

Indien je als huisarts vragen hebt rond op te starten of lopende behandelingen van jouw patiënt, kan je op werkdagen tussen 9u en 17u rechtstreeks een psychiater contacteren op het nummer 015/30 36 36. Dit is de advieslijn voor uw behandelingen van patiënten met psychiatrische problemen.

Nuttige links

UPC Duffel streeft als één van de grootste Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen naar kwalitatieve zorg op maat.