Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisarts

Je huisarts is een belangrijke persoon voor je zorgvraag. Hij kent jou en jouw situatie wellicht.
Als je hem niet kan bereiken, kan je terecht bij de huisartsenwachtdienst. Daar kun je een dokter van wacht zoeken in je regio.

Spoeddienst

In geval van nood kan men ook naar de spoeddienst van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Op de sociale kaart vind je het adres van alle spoeddiensten in Vlaanderen.

Telefonische hulp en chat

Als je liever anoniem blijft, kan je ook bellen naar bv. Tele-Onthaal (gratis via het telefoonnummer 106) of de  Zelfmoordlijn (gratis via het telefoonnummer 1813). Beide lijnen zijn 24/7 beschikbaar. Beide organisaties zijn ook via (anonieme) chat bereikbaar.

UPC Duffel

Ons ziekenhuis is 24u/24u telefonisch bereikbaar via het nummer 015/30 40 30. Dit kan enkel telefonisch en niet via mail.

Opnames en afspraken voor de polikliniek worden telefonisch gepland en gebeuren best via een verwijzing van een arts, een ziekenhuis of een andere hulpverlener. We kunnen het opnamegesprek en de eventueel daaropvolgende opname of afspraak voor de polikliniek immers vlotter organiseren als er reeds een hulpverlener op de hoogte is.

Tijdens een eerste telefonisch contact overlopen we je administratieve gegevens, de verschillende aspecten van je leefsituatie, je klachten en je verwachtingen of vragen in verband met een eventueel verblijf. Op basis van dit gesprek verwijzen we je naar de meest geschikte afdeling of stellen we de vraag naar meer informatie. Indien nodig volgt een intakegesprek in het ziekenhuis. De gegevens uit bovenstaand gesprek komen in uw dossier en behandelen wij strikt vertrouwelijk. Elke hulpverlener is gebonden aan het beroepsgeheim.