Overslaan en naar de inhoud gaan

Rehabilitatie binnen het UPC Duffel bestaat uit een open afdeling (Dynamo) met 30 bedden en een dagactiviteitencentrum (Klimop) met 40 plaatsen per dagdeel.

 

Behandeltraject

Rehabilitatie is een vorm van hulpverlening aan mensen met ernstige en langdurige psychiatrische problematiek. De hulpverlening is gericht op de hele mens, op diens wensen en behoeften en zoveel mogelijk aansluitend bij de sterke kanten van het individu. Ze helpt mensen bij het verkennen, kiezen, verkrijgen en behouden van persoonlijke doelen.

Afdeling

Dynamo

Dynamo richt zich op volwassenen die ondersteuning nodig hebben op gebied van wonen, werken, vrije tijd, financiën en uitbouw van een sociaal netwerk. De afdeling werkt vanuit een herstel ondersteunend kader waarbij je zelf je traject in handen neemt. Om de vijf weken wordt het verblijf met het team geëvalueerd.

De klemtoon ligt niet op het behandelen van klachten, symptomen of beperkingen. Vaak blijven deze langdurig aanwezig. Dynamo helpt mensen om desondanks te kunnen doen wat ze graag willen en goed kunnen. Dynamo streeft naar functioneel herstel – ervoor zorgen dat mensen weer hun ding kunnen doen. De nadruk ligt op voorbereiding van het ontslag, en samenwerking met hulpverleners buiten het ziekenhuis.

Als je in aanmerking komt voor een ondersteunde woonvoorziening in de zorgregio (beschut wonen Este, psychiatrisch verzorgingstehuis…), is een overbruggend verblijf op Dynamo mogelijk. Het is niet mogelijk om op Dynamo te wachten op een sociale woning.

Psychiater: dr. Jan Hoerée
Hoofdverantwoordelijke: Inge Sleeckx
Psycholoog: Tamara Van Loon
Maatschappelijk werker: Ilonka Dotsé

 

Brochure van de afdeling

Activiteitencentra