Overslaan en naar de inhoud gaan

Werking

Kunstencentrum De Loods werd in april 2015 opgericht en maakt deel uit van het UPC Duffel, dat reeds langer inzet op de relatie tussen psychiatrie en kunst. De Loods situeert zich buiten de ziekenhuismuren, zowel fysiek, als figuurlijk.

De Loods specialiseert zich in sociaal-artistieke projecten met zowel een psychosociale als een artistieke doelstelling, die inhoudelijk en vormelijk kwalitatieve producties opleveren.

Waar mogelijk sluiten we aan bij reeds bestaande kunstprojecten in de samenleving (Week van de Amateurskunsten, Week van de Poëzie,…). We begeleiden de deelnemers naar participatie aan bestaande projecten binnen het reguliere kunstcircuit. In het kader hiervan  hechten we ook belang aan kunstparticipatie en kunsteducatie.

Gezien de hedendaagse kunst zich meer en meer manifesteert in pluralisme (stijlen, overtuigingen, …), kiezen ook wij ervoor om verschillende disciplines  aan bod te laten komen: beeldende kunst, theater, dans, muziek, literatuur en poëzie,  nieuwe media (film, video, digitale kunst, …), …

Doelgroep

De Loods wil mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid, die zich artistiek wensen te ontplooien, maar die in het reguliere kunstcircuit niet terecht kunnen, kansen geven.

 

Team

Coördinator: Christian Verschelden
Met de hulp van vele vrijwilligers

Volg ook De Loods op Facebook