
Interesse?
De personeelsdienst verzamelt elk voorjaar de aanvragen voor vakantiewerk in de zomermaanden (juli – augustus - september). Voor een vlotte planning van de inzet van studenten en omdat we alle studenten zo snel mogelijk willen informeren of ze al dan niet weerhouden zijn, is het belangrijk om volgende data te onthouden:
- Fase 1: tegen 01/03 moeten alle sollicitaties voor de zomermaanden binnen zijn op de personeelsdienst.
- Fase 2: tegen 15/03 maken de betrokken planners hun planning van studenten tijdens de zomermaanden.
- Fase 3: tegen 01/04 zal de personeelsdienst alle niet weerhouden kandidaten schriftelijk verwittigen.
- Fase 4: tegen 07/04 zullen ook de weerhouden kandidaten aangeschreven worden.
Aanvragen die binnenkomen na 01/03 zullen niet meer opgenomen worden in de keuzemogelijkheden voor planners/directieleden.
Nieuw! Specifiek voor Hoteldiensten (schoonmaak-, linnen- en voedingsdienst): bij aanvragen om in juli, augustus, september te werken moeten de studenten minimum 14 aaneensluitende dagen beschikbaarheid opgeven.
Onderaan de pagina vind je het aanmeldformulier.
Enkele wettelijke bepalingen
Je kan als student gedurende het ganse jaar tewerkgesteld worden en niet enkel tijdens de zomermaanden. Daardoor kan je ook weekends in de loop van het jaar werken gecombineerd met een aantal weken in zomermaanden. Voorwaarde is wel dat je niet meer dan 475 uur werkt per jaar.
Het loon dat je als jobstudent verdient, kan gevolgen hebben voor jouw belastingen en die van je ouders. Het inkomen uit arbeid van jou als student wordt nooit bij het inkomen van je ouders gevoegd.
Op het brutoloon dat je verdient, betaal je slechts een solidariteitsbijdrage van 2,71% en geen belastingen indien je niet meer dan 475 uur per jaar werkt.
Werk je meer dan 475 uur, dan word je vanaf het 476e uur beschouwd als gewone werknemer en betaal je ook de bijhorende sociale en fiscale lasten.