Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten we in Vlaanderen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Doel: goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Dit jaar bieden we tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid maar liefst 3 wandelingen aan. 

Open Geestwandeling in Duffel

Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? 

Tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid doen we je graag stilstaan bij wat het betekent om ‘je gelukkig te voelen’  door middel van de Open Geestwandeling: een wandeltocht van 3 km (enkel) doorheen natuurdomein De Mosterdpot. Aan de hand van opdrachten, tips en inspirerende verhalen van onze patiënten, bewoners en medewerkers ontdek je bij jezelf wat ‘gelukkig zijn’ precies betekent.

Starten doe je vanaf het psychiatrisch ziekenhuis (Stationsstraat 22 C) of PVT Schorshaegen (Mechelsebaan 220). De route staat aangegeven met pijlen en een kaartje is hieronder te downloaden of te vinden aan het onthaal van beide voorzieningen. 

De wandeling en opdrachten zijn toegankelijk voor jong en oud.

Let op : de wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Cartoonwandeling in Wiekevorst

Lachen is gezond. Met onze leuke cartoonwandeling in Wiekevorst, met hoofdpersonage 'Witte', zit je dus helemaal goed! De cartoons moedigen je aan om jezelf én je medewandelaars beter te leren kennen.

PVT Schorshaegen en het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg werkten samen deze leuke wandelroute én bijhorende cartoons uit. 

Meer info over het vertrekpunt en de wandeling, vind je hier.

Kunstwandeling in Heist-op-den-Berg (i.s.m. De Loods)

Ben je meer een kunstliefhebber? Dan is de Averegtse kunstwandeling in provinciaal groendomein de Averegten in Hallaar iets voor jou. Samen met kunstencentrum De Loods werden twintig kunstwerken – beeldend en poëzie – geselecteerd die de wandelaar prikkelen. Boost je veerkracht tijdens deze wandeling! 

De Loods is het sociaal-artistiek atelier voor mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid, verbonden aan UPC Duffel. 

Ook deze kunstroute werd uitgestippeld door PVT Schorshaegen en lokaal bestuur Heist-op-den-Berg.

Meer info over het vertrekpunt en de wandeling vind je hier.