Overslaan en naar de inhoud gaan
Duffeltje
Congrescentrum De Kleiput - UPC Duffel, Stationsstraat 22c 2570 Duffel
Start tijd
22 april 2024
17:00
Eind tijd
27 mei 2024
19:00

Nieuwe reeks sessies 2024

In het kort

Het ouderschap is soms best pittig. Voor ouders met een psychische kwetsbaarheid is het vaak nog moeilijker. Je staat er niet alleen voor!

Praten met lotgenoten kan opluchten en steun bieden. Uitwisselen van ervaringen en elkaar beluisteren is belangrijk, zinvol en leerrijk. CKG Bethlehem, CGG De Pont en UPC Duffel organiseren daarom vanaf april opnieuw vijf sessies voor het ganse gezin.

We ondersteunen ouders in een oudergroep, en op hetzelfde moment ook de kind(eren) in een kinder-/jongerengroep. Zo kunnen we met jong en oud samen op zoek gaan naar concrete tips voor jullie gezin. Starten doen we altijd samen met een broodmaaltijd.

Voor wie? 

Het hele gezin is welkom. Ouders met (een partner met) een psychische kwetsbaarheid kunnen terecht in de oudergroep. Kinderen/jongeren met een ouder met een psychische kwetsbaarheid, tussen 4-12 jaar (oudere tieners kan na overleg) kunnen terecht in de kinder/jongerengroep. Tijdens het traject werken we met dezelfde vaste groepen.

Wanneer?

De sessies gaan door, telkens op maandagavond van 17.00 - 19.00 uur. Er is een broodmaaltijd inbegrepen voor het hele gezin.

  • reeks vanaf april: maandag 22/04, 29/04, 6/05, 13/05 en 27/05/2024 
  • De daarop volgende reeksen starten in september 2024 en februari 2025
Waar? 

UPC Duffel, ‘De Kleiput’, Stationsstraat 22c, 2570 Duffel

Prijs? 

Wordt besproken tijdens intake (afhankelijk van traject CKG/CGG/UPC) met een maximum van €11 per sessie

Aanmelden en contact

Heb je nog vragen over de sessies, praktische moeilijkheden, of twijfel je of het iets voor jou en je kind(eren) is? Neem dan zeker contact op met Sara Vermeylen: 0471/22 41 06 of via  sara.vermeylen [at] emmaus.be

Voor ouders

Het ouderschap is soms best pittig. Als jij of je partner kampt met een psychische kwetsbaarheid, is het vaak nog moeilijker om alle bordjes draaiend in de lucht te houden. We willen met de ouder- en kinder/jongerengroep een plek bieden waar zowel jij, je partner én je kind(eren) terecht kunnen met vragen, gevoelens en gedachten over uitdagingen binnen het gezin.  We geven informatie en gebruiken methodieken om meer inzicht te krijgen in jouw gezinssituatie. Samen creëren we ruimte en veiligheid om persoonlijke ervaringen bespreekbaar te maken.

Voor kinderen en jongeren

Als mama of papa het moeilijk heeft, is het vaak normaal dat jij je daardoor ook niet zo goed voelt. Je begrijpt niet altijd wat er aan de hand is of je weet niet wanneer en met wie je erover kan praten. Je staat er niet alleen voor!

In de kinder-/jongerengroep kom je samen met andere kinderen/jongeren, bij wie het thuis ook niet zo gemakkelijk loopt. Door met andere kinderen spelletjes te spelen, leuke opdrachten te doen of te praten, ontdek je dat je niet alleen bent en vind je steun bij elkaar.  We houden rekening met je leeftijd en interesses.

Meer informatie

dag van het gezin

Lees meer over het project

‘Een gemeenschappelijke taal aanreiken is zo belangrijk’