Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens de Coronapandemie werden zorgverleners volop in de schijnwerpers gezet. In onze voorziening delen ze de spotlights. In de reeks ‘De Zorgdragers’ krijgen onze medewerkers die geen zorg verlenen, maar wel zorg dragen voor onze organisatie, domein en patiënten het laatste woord.

Poetsmedewerker Lindy De Vos geeft graag een frisse inkijk in haar job en persoonlijkheid. “Kuisen is echt mijn hobby en als ik achteraf kijk naar hoe proper de kamer is geworden, krijg ik een voldaan gevoel.” Haar takenpakket is ontzettend uitgebreid: van het meermaals per dag voorbereiden van de vergaderzalen tot het ontfermen over alle kantoren, keukens en WC’s. Na het schoonmaken wast en droogt ze alle poetsdoekjes en moppen zodat ze terug klaar zijn voor gebruik. “Vaak is het racen tegen de klok om alles klaar te maken voor de volgende dag, maar ik zorg er graag voor dat mijn collega’s verder kunnen.”

De bezige bij die niet meer vlindert

“Ik doe mijn werk grondig, soms zeggen mensen ‘Oh ze zit daar weer op haar knieën’, maar ik ben gewoon iemand die zorgvuldig poetst.” De laatste tijd heeft Lindy last van artrose, het poetsen van verticale oppervlakken wordt steeds moeilijker: “Vroeger ‘vlinderde’ ik, nu werk ik op een vaste afdeling. Vlinders worden als extra handen ingezet waar nodig om het werk van collega’s te verlichten. Door mijn artrose heb ik een switch moeten maken omdat het takenpakket van een vlinder ook het kuisen van kasten en deuren omvat.”

Het hart op de juiste plaats

Wie Lindy kent, weet dat ze steeds openstaat voor een gesprek: “Ik hecht enorm veel waarde aan vertrouwen. Als mensen naar mij komen weten ze dat het tussen ons blijft.” Naast discretie heeft ze ook een sterk rechtvaardigheidsgevoel: “Als ik onrecht zie, komt er stoom uit mijn oren en ga ik altijd in gesprek met een verantwoordelijke om het conflict op te lossen.”

Respect, samen, vertrouwen, warmte en fier zijn onze waarden. Het is ons DNA: hoe we willen omgaan met elkaar, met patiënten, hun naasten en met de wereld rond onze voorziening. Benieuwd naar meer? Ontdek onze visie en waarden.