Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens de Coronapandemie werden zorgverleners volop in de schijnwerpers gezet. In onze voorziening delen ze de spotlights. In de reeks ‘De Zorgdragers’ krijgen onze medewerkers die geen zorg verlenen, maar wel zorg dragen voor onze organisatie, domein en patiënten het laatste woord.

Met deze spreuk gaat Ine Meuris, één van de hoofden van onze linnendienst, door het leven. Als rots in de branding doet ze er alles aan om haar team gelukkig te zien. “Ik was twee jaar geleden bang om teamleider te worden, maar het geeft me echt voldoening om mijn team gelukkig te zien. Ik heb de juiste keuze gemaakt.”

Dagelijks draaien de immense wasmachines op het domein van UPC Duffel. Het zicht van de wasstraat is even indrukwekkend als het geluid. “Hier wassen we alles, van kledij en uniformen tot lakens en gordijnen.” Maar linnenmedewerker is zoveel meer dan alleen ‘de was doen’. “We starten onze dag met de tellers van de kasten in te lezen en de gepaste linnen te bestellen, zodat de juiste hoeveelheden geleverd kunnen worden op de afdelingen en diensten. We herstellen ook de arbeidskledij, we voorzien ze van in labels en meten werknemers de gepaste kledij aan.” De tofste taak? “Ik geniet van het rondrijden met de linnenkar. Het geeft me een rustig gevoel na het gezoem van de wasmachines.”

Behulpzaam, respectvol en vrolijk

Deze drie woorden staan Ine op het lijf geschreven en zijn ook bepalend voor haar functie als verantwoordelijke. “Ik help ontzettend graag mensen. Als mijn collega’s vakantie aanvragen zal ik bergen verzetten om hen toch de gevraagde periode te geven.” Ook draagt Ine respect, één van onze kernwaarden, hoog in het vaandel. “Een ‘goedendag’ is een teken van erkenning en appreciatie voor de ontmoeting.”

Frisse bries in het park

Ze haalt het meeste voldoening uit haar team en de dankbaarheid van de patiënten. “Als we de gordijnen komen ophalen en ze daarna fris terughangen zijn ze ontzettend dankbaar. ‘Een dankjewel’ maakt mijn dag.”

Respect, samen, vertrouwen, warmte en fier zijn onze waarden. Het is ons DNA: hoe we willen omgaan met elkaar, met patiënten, hun naasten en met de wereld rond onze voorziening. Benieuwd naar meer? Ontdek onze visie en waarden.