Overslaan en naar de inhoud gaan
Duffeltje
Start tijd
9 oktober 2023
17:00
Eind tijd
13 november 2023
19:00

Praten met lotgenoten kan opluchten en steun bieden. Uitwisselen van ervaringen en elkaar beluisteren is belangrijk, zinvol en leerrijk. CKG Bethlehem, CGG De Pont en UPC Duffel organiseren daarom vanaf oktober opnieuw vijf sessies 'acrobatie in ouderschap', voor het ganse gezin (zowel ouders als kinderen).

We ondersteunen ouders in een oudergroep, en op hetzelfde moment ook de kind(eren) in een kinder/jongerengroep. Zo kunnen we
met jong en oud samen op zoek gaan naar concrete tips voor jullie gezin. Starten doen we altijd samen met een broodmaaltijd.

Voor ouders 

Het ouderschap is soms best pittig. Als jij of je partner kampt met een psychische kwetsbaarheid, is het vaak nog moeilijker om alle bordjes draaiend in de lucht te houden. We willen met de ouder- en kinder/jongerengroep een plek bieden waar zowel jij, je partner én je kind(eren) terecht kunnen met vragen, gevoelens en gedachten over uitdagingen binnen het gezin.  We geven informatie en gebruiken methodieken om meer inzicht te krijgen in jouw gezinssituatie. Samen creëren we ruimte en veiligheid om persoonlijke ervaringen bespreekbaar te maken.

Voor kinderen/jongeren

Als mama of papa het moeilijk heeft, is het vaak normaal dat jij je daardoor ook niet zo goed voelt. Je begrijpt niet altijd wat er aan de hand is, je kan je alleen voelen, of je weet niet wanneer en met wie je erover kan praten. Daar willen we je graag bij helpen! In de kinder/jongerengroep kom je samen met andere kinderen/jongeren, bij wie het thuis ook niet zo gemakkelijk loopt. Via spelletjes, leuke opdrachten, gesprekken... willen we je graag een veilige plek bieden om jezelf te kunnen zijn. Door met andere kinderen dingen te doen of te praten, kan je ontdekken dat je niet alleen bent en kan je steun vinden bij elkaar. Je mag delen wat je bezighoudt, maar dat moet niet. We houden rekening met je leeftijd en interesses.

In het kort

 Voor wie? Ouders met (een partner met) een psychische kwetsbaarheid kunnen terecht in de oudergroep. Kinderen/jongeren met een ouder met een psychische kwetsbaarheid, tussen 4-12 jaar (oudere tieners kan na overleg) kunnen terecht in de kinder/jongerengroep. Tijdens het traject werken we met dezelfde vaste groepen.

Wanneer? 5 sessies op maandag 9/10, 16/10, 23/10, 6/11 en 13/11/2023 van 17u-19u (maaltijd inbegrepen)

Waar? UPC Duffel, ‘De Kleiput’, Stationsstraat 22c, 2570 Duffel

Kostprijs? Wordt besproken tijdens intake (afhankelijk van traject CKG/CGG/UPC) met een maximum van €11 per sessie

Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact op met Sara Vermeylen: 0471/22.41.06, sara.vermeylen [at] emmaus.be

dag van het gezin

Lees meer over het project

‘Een gemeenschappelijke taal aanreiken is zo belangrijk’