Overslaan en naar de inhoud gaan
Congrescentrum “De Kleiput” (UPC Duffel), Stationsstraat 22c, 2570 Duffel
Start tijd
11 maart 2024
9:00
Eind tijd
11 oktober 2024
16:30

Dialectische gedragstherapie (DGT) is in oorsprong een ambulant, gestructureerd en geprotocolleerd behandelprogramma dat werd uitgewerkt door Marsha Linehan voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. DGT is een behandelvorm waarin patiënten stapsgewijs controle verwerven over hun eigen leven.

Intensieve training

Tijdens de 10-daagse intensieve training dompelen we je onder in het DGT-denken en -handelen. Naast informatie over deze ambulante therapie delen we ook graag onze ervaring met de toepassing ervan in het residentiële werkveld en in het aanbod via dagbehandeling. We brengen in deze opleiding vaardigheden bij om zélf een DGT-behandeling in je werksetting te kunnen opzetten. We reiken handvatten aan om de uitdagingen die je tegenkomt bij deze populatie effectief aan te pakken.

Deze intensieve training is bestemd voor psychiaters, psychotherapeuten, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en non-verbale therapeuten die met de DGT aan de slag willen gaan. Een basisopleiding gezondheidszorg is noodzakelijk.

Datum en locatie

De intensieve training loopt over tien dagen en is verdeeld over twee blokken van vijf dagen.

  • Het eerste deel vindt plaats van maandag 11 maart tot vrijdag 15 maart 2024.
  • Het tweede deel vindt plaats van maandag 7 oktober tot vrijdag 11 oktober 2024.

Elke opleidingsdag start om 9.00u en loopt tot 16.30u.

De Trainers

Twee hoofdtrainers die jarenlange expertise hebben opgebouwd binnen DGT:

  • Hilde Hellemans - klinisch psychologe/gedragstherapeute op afdeling dagbehandeling Spinnaker 3 van UPC Duffel;
  • dr. Ellen Sleuwaegen - klinisch psychologe/gedragstherapeute op afdeling Spinnaker 3, Academisch Coördinator Zorgprogramma Persoonlijkheid van UPC Duffel

Met bijkomende lezingen, workshops, casuïstiek, rollenspelen, … gegeven door collega’s vanuit verschillende disciplines (sociotherapeuten, systeemtherapeuten, nonverbale therapeuten etc.) die ook opgeleid en werkzaam zijn binnen DGT.

Meer informatie & contact

Wens je meer informatie over DGT, het trainingsprogramma, kostprijs en wijze van inschrijven, evenals contactmogelijkheden? In de folder hieronder kunt u alle informatie rustig nalezen.