Congrescentrum “De Kleiput” (UPC Duffel), Stationsstraat 22c, 2570 Duffel
Start tijd
13 maart 2023
9:00
Eind tijd
20 oktober 2023
16:30

*inschrijvingsperiode verlengd tot 17 februari 2023*

Dialectische gedragstherapie (DGT) is in oorsprong een ambulant, gestructureerd en geprotocolleerd behandelprogramma dat werd uitgewerkt door Marsha Linehan voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. DGT is een behandelvorm waarin patiënten stapsgewijs controle verwerven over hun eigen leven.

Intensieve training

Tijdens de 10-daagse intensieve training dompelen we je onder in het DGT-denken en -handelen. Naast informatie over deze ambulante therapie delen we ook graag onze ervaring met de toepassing ervan in het residentiële werkveld en in het aanbod via dagbehandeling. We brengen in deze opleiding vaardigheden bij om zélf een DGT-behandeling in je werksetting te kunnen opzetten. We reiken handvatten aan om de uitdagingen die je tegenkomt bij deze populatie effectief aan te pakken.

Deze intensieve training is bestemd voor psychiaters, psychotherapeuten, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en non-verbale therapeuten die met de DGT aan de slag willen gaan. Een basisopleiding gezondheidszorg is noodzakelijk.

Datum en locatie

De intensieve training loopt over tien dagen en is verdeeld over twee blokken van vijf dagen. (onder voorbehoud van verhindering t.g.v. covid-maatregelen)

  • Het eerste deel vindt plaats van maandag 13 maart tot vrijdag 17 maart 2023.
  • Het tweede deel vindt plaats van maandag 16 oktober tot vrijdag 20 oktober 2023.

Elke opleidingsdag start om 9.00u en loopt tot 16.30u.

De Trainers

Twee hoofdtrainers die jarenlange expertise hebben opgebouwd binnen DGT:

  • Hilde Hellemans - klinisch psychologe/gedragstherapeute op afdeling dagbehandeling Spinnaker 3 van UPC Duffel;
  • dr. Ellen Sleuwaegen - klinisch psychologe/gedragstherapeute op afdeling Spinnaker 3, Academisch Coördinator Zorgprogramma Persoonlijkheid van UPC Duffel

Met bijkomende lezingen, workshops, casuïstiek, rollenspelen, … gegeven door collega’s vanuit verschillende disciplines (sociotherapeuten, systeemtherapeuten, nonverbale therapeuten etc.) die ook opgeleid en werkzaam zijn binnen DGT.

Meer informatie & contact

Wens je meer informatie over DGT, het trainingsprogramma, kostprijs en wijze van inschrijven, evenals contactmogelijkheden? In de folder hieronder kunt u alle informatie rustig nalezen.

*inschrijvingsperiode verlengd tot 17 februari 2023*