Met Boterhammen in ons Park haalt het Universitair Psychiatrisch Centrum deze zomer de festivalsfeer naar Duffel. Medewerkers en patiënten, maar ook wie woont en werkt in en rond Duffel zijn zeven donderdagen welkom om tijdens de middag te genieten van uiteenlopende muziekbands in het park van UPC Duffel. Inmiddels zijn we toe aan de zevende editie van het festival en ook dit jaar staat er een mooie line-up op de affiche.

De zevende editie van het succesvolle Boterhammen in ons Park start op donderdag 7 juli. Het concept is simpel. Jij zorgt voor de boterhammen, wij voor de muziek. Elke donderdagmiddag, tussen 12 en 13 uur, nodigen we muzikanten uit in ons park. Dat zeven weken op rij.

Zo willen we de zomersfeer naar het ziekenhuis halen. Voor medewerkers is het een fijn ontmoetingsmoment, zonder verplichtingen en ook patiënten kijken uit naar de optredens.

Dirk Broos, algemeen directeur UPC Duffel: “De zomer staat voor veel mensen gelijk aan festivals, dat gevoel mogen we ook hier ervaren. Patiënten zien veel medewerkers op vakantie vertrekken, terwijl zij hier blijven. Op deze manier waait er ook voor hen een zomersfeertje aan.”

Wie woont en werk in en rond Duffel en toevallige voorbijgangers verwelkomen we met open armen. “Als ziekenhuis zijn we een open gemeenschap waar we professioneel werken rond ziekte en gezondheid, succes en falen. Daar wordt iedereen wel eens mee geconfronteerd. Rondom ons ziekenhuis staan geen hoge muren. Zo vinden we het fantastisch dat wie van het centrum naar het station wandelt onze campus doorkruist. Onze sport- en vergaderinfrastructuur stellen we open en we organiseren publieke tentoonstellingen. Er is hierbij geen onderscheid tussen medewerkers, patiënten en toevallige voorbijgangers. Iedereen loopt hier door elkaar en dat maakt het de moeite. We hopen zo bij te dragen tot een samenleving waar psychische kwetsbaarheid niet langer een taboe is.”

Gratis toegang

De zeven optredens zijn volledig gratis. Op het programma staan heel verscheidene artiesten. Donderdag 7 juli geven Lies & Jeroen de aftrap, daarna volgen onder meer Bram Jam, Cream Colored Ponies, Sofie La Digue en Rick Mercelis.