UPC Duffel mag zich ‘het fitste bedrijf van Vlaanderen’ noemen. Een maand lang gingen 62 werknemers van het ziekenhuis de uitdaging aan om zo veel mogelijk stappen te zetten.

Het werd een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk won UPC Duffel de No steps, no glory!-challenge met een gemiddelde van 13.579 stappen per dag per deelnemer. Ze legden daarvoor samen ook een memorabele afstand af: 14.321 km! Dit komt neer op meer dan de afstand tussen Duffel en Perth (Australië).

UPC Duffel wil personen met een psychische kwetsbaarheid kwaliteitsvolle zorg bieden. Om dit te realiseren streeft het ziekenhuis ernaar om een gezonde behandel- en werkomgeving te creëren en patiënten en medewerkers handvaten aan te bieden voor een gezonde levensstijl.
Roeland Depreitere: ‘Voor de medewerkers is een gezonde levensstijl belangrijk. We zetten ook met ons HR-beleid al jaren in op gezonde levensstijl met talrijke acties, ook rond bewegen. De afgelopen jaren werden er verschillende activiteiten opgestart: er is een veerkrachtkoffer met opdrachten om te gebruiken op teamdagen, het domein wordt in september rookvrij, de keuken maakt gezonde maaltijden tijdens activiteiten … En ook aan beweging wordt gedacht. De sportfaciliteiten voor patiënten (een Finse looppiste en de fitnesszaal) staan open voor de medewerkers. In 2020 kwamen er ook een IPitupbeweegbank en een Beweegroute met opdrachten bij die vrij gebruikt kunnen worden. Een gezamenlijke start-to-run onder collega’s leidde in 2016 naar een jaarlijkse deelname aan Dwars-door-Mechelen en zelfs een Urban Trail op het eigen domein. Een deelname aan No steps, no glory! was een logische volgende stap.’