Overslaan en naar de inhoud gaan
Stephanie #kiesvoordezorg

Stephanie, stagiair bij de afdeling Stemming 2 in UPC Duffel, vertelt enthousiast over haar stage, haar drijfveer voor de zorg en haar keuze voor UPC Duffel. 

“Ik werkte jaren bij Delhaize als onderdirecteur. Maar ik ben eigenlijk psycholoog van opleiding. De zorg is wel altijd blijven kriebelen. Ik wilde aan de slag als verpleegkundige in een zorgteam. Maar de stap zetten naar de zorg is niet gemakkelijk uit financiële overwegingen: je kunt niet zomaar stoppen met werken en weer gaan studeren.” 

En toen was er #KiesVoorDeZorg. "Je moet je kandidaat stellen en als je aanvaard wordt, start je opleiding verpleegkunde. Het interessante is dat het een betaalde opleiding is. Ik kon mijn vorige job dus opzeggen”.  

Wie instapt bij #KiesVoorDeZorg kiest voor een zorgvoorziening en komt daar op de loonlijst te staan. Stephanie kiest voor UPC Duffel, waar haar zus al werkt. Dankzij die keuze kan Stephanie in de EmmaüsStage instappen.

In haar opleidingstraject liep ze al stages in het AZ Sint-Maarten, woonzorghuis Hof van Arenberg en UPC Duffel. Stage in Zevenbergen en Jeugdzorg Emmaüs was ook een mogelijkheid, maar ondertussen koos ze resoluut voor de geestelijke gezondheidszorg in UPC Duffel. “Mijn volgende stages zullen ook in het UPC Duffel plaatsvinden. Werken in een team als sociotherapeut is wat ik wil doen. Maar de EmmaüsStage is een meerwaarde die zorgt voor boeiende ervaringen en je soms zelfs uit je comfortzone haalt.” 

“De opleiding met examens en bijhorende stages is in combinatie met een gezin met een zoontje van drie jaar niet evident. Maar ik ben wel overtuigd van mijn keuze. Ik probeerde mijn partner al te overtuigen om ook voor de zorg te kiezen, maar hij houdt de boot nog af...” 

Het project #kiesvoordezorg

Het project #KiesVoordeZorg geeft werknemers uit andere sectoren de kans op een tweede carrière als zorgkundige of verpleegkundige. Ze volgen als werknemer een betaald opleidingstraject in dienst van een werkgever uit de zorgsector zoals Emmaüs. Bij Emmaüs kunnen die zij-instromers in één opleidingstraject kennis maken met vijf verschillende sectoren. Vandaag lopen binnen Emmaüs enkele zij-instromers al stage. Stephanie is een van hen.