Campus UPC Duffel, Stationsstraat 22 C, 2570 Duffel
13:00 tot 15:00

Op maandag 10 oktober 2022 vindt in het Universitair Psychiatrisch Centrum het seminarie ‘Pre-Therapie: contactwerk en het ondersteunen van herstel’ plaats.

Het seminarie slaat een brug tussen een klinisch denken en psychosociaal handelen enerzijds, en inzichten uit de herstelbeweging anderzijds. Wat kan je doen om contact te maken met iemand die tijdens een psychotische crisis in zijn/haar eigen wereld opgesloten zit? Hoe kan je het vertrouwen dat ontbreekt weer opbouwen, en het contact met de dagelijkse realiteit, eigen gevoelens en communicatie met anderen weer herstellen? En hoe kun je het herstelde evenwicht verder versterken?

Een concrete benadering wordt voorgesteld geïnspireerd vanuit Pre-Therapie. Ontwikkeld door prof. Dr. Garry Prouty en oorspronkelijk geformuleerd als contact-herstellende, individuele begeleiding van ernstig psychotische mensen. Het werd verder uitgewerkt als contactgericht werken voor diverse doelgroepen en diverse hulpverleners in meerdere settings. Ze vormt een aanvulling op en verdieping van methoden uit de herstel-ondersteunende zorg.

Sprekers

Mathias Dekeyser (klinisch psycholoog, psychotherapeut, ervaring in residentiële en ambulante settings), Mattias Nolmans (ervaringsdeskundige) en Paul Dierick (dr. psychologie, klinisch psycholoog, psychotherapeut, UPC Duffel).

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven is evenwel verplicht en kan via de knop hieronder: