Overslaan en naar de inhoud gaan

Een onduidelijk emotioneel of psychisch probleem

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Dit kan verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose, … Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen.

Soms kamp je met een emotioneel of psychisch probleem, maar is het niet duidelijk wat er precies aan de hand is en weet je niet wat je eraan kan doen. Aarzel in dat geval niet om je (huis)arts te raadplegen of contact op te nemen met het Kruispunt. Zij kunnen je vraag of verhaal inschatten en advies geven. En mocht het nodig zijn, dan kunnen zij doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg.

Eerste hulp bij psychische en sociale problemen: Kruispunt Mechelen-Katelijne

Het Kruispunt biedt eerste hulp bij psychische en sociale problemen. Ze helpen je verder in één of meer gesprekken en zoeken samen uit wat jij nodig hebt.  Ook wanneer je hulp zoekt voor iemand in je omgeving, kan je bij Kruispunt terecht. Het richt zich zowel op professionelen en personen met een hulpvraag en is er voor alle inwoners van 16 jaar of ouder uit het arrondissement Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Op termijn openen ook in andere gebieden van onze zorgregio Kruispunten. 

Ons aanbod