Overslaan en naar de inhoud gaan

Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis is best ingrijpend voor patiënten en hun naasten. Wie bij ons in opname komt, krijgt meestal op voorhand een mail of telefoontje van één van onze zorgverleners. Op onze website valt ook veel informatie te vinden, maar toch roept een opname vaak nog heel wat vragen op.

Met deze video hopen we toekomstige patiënten een zorg minder te geven, en zeggen we oprecht: bij ons ben je welkom!

Kom, we nemen je graag mee langs de belangrijke momenten van je behandeling:

"Voor de zomer organiseerden we een patiëntenraad rond communicatie. Niet weten waar je terecht komt, is één van de grootste bezorgdheden bij patiënten voordat ze in opname komen in ons ziekenhuis. Hoe ziet een leefgroep eruit? Heb ik voldoende privacy? Wie draagt zorg voor mij? We merkten bijvoorbeeld dat er heel weinig geweten is over hoe wij aan herstel werken in een psychiatrisch ziekenhuis. Zo leeft er soms de verkeerde verwachting dat therapie uitsluitend individueel is, terwijl het vooral om een groepsaanbod gaat. En dat willen we veranderen", vertelt Jasper Delanoy, communicatieverantwoordelijke. “We hebben geluisterd naar onze patiënten en gingen hiermee aan de slag. We geloven dat we op deze manier betere informatie verstrekken en een realistischer beeld scheppen van UPC Duffel, de werking van de afdelingen en de zorg die we bieden.”

Een nieuwe video neemt je mee langs de belangrijkste momenten van een behandeling. Of het nu om dagbehandeling of een volledige opname gaat, dankzij deze video krijgen kijkers een beter beeld van de verschillende aspecten van een opname: van aanmelding bij het onthaal tot de verschillende vormen van therapie, van het verblijf op de afdeling en ons groene domein tot de bezoekmogelijkheden voor naasten.

“Zowel ervaringswerkers, zorgverleners van verschillende afdelingen als ondersteunende diensten werkten mee aan het script of als figurant. Iedereen wil helpen om het taboe rond verblijven in een psychiatrische voorziening te doorbreken. Met deze video hopen we toekomstige patiënten een zorg minder te geven, en zeggen we oprecht: bij ons ben je welkom!"