Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens de Coronapandemie werden zorgverleners volop in de schijnwerpers gezet. In onze voorziening delen ze de spotlights. In de reeks ‘De Zorgdragers’ krijgen onze medewerkers die geen zorg verlenen, maar wel zorg dragen voor onze organisatie, domein en patiënten het laatste woord.

Het is een warme donderdagnamiddag en Jannes Goossens heeft net gedaan met grasmaaien. Hij vertelt ons over zijn werk als medewerker van de technische dienst en wat hem fascineert binnen deze job. “Ik leef maar op één ritme, dat van de seizoenen.” 

Een energieke doener

Jannes heeft een uitdagende en variërende job. “Wat we doen is zeer uiteenlopend. Ons vast werk bestaat uit onder meer hagen scheren, grasmaaien en onkruid wieden. Maar je kan evengoed collega’s helpen verhuizen, met elektriciteitskabels sleuren of tenten en stoelen opzetten voor evenementen.”

Of Jannes zichzelf kon beschrijven in drie woorden: energiek, enthousiast en een doener. “Voor deze job heb je heel veel energie nodig. Anders houd je dit soort werk niet vol.” Maar naast z’n tonnen energie heeft Jannes ook een hands-on mentaliteit. “Ik ben heel pragmatisch. Als ik projecten opstart blijf ik niet hangen in dagen nadenken over hoe we die gaan aanpakken. Ik begin er aan en wanneer we vastlopen lossen we dat op.”

The circle of life

Ons groene parkdomein in Duffel is een grote troef voor zowel medewerkers als patiënten. “Ik hecht enorm veel waarde aan de biodiversiteit binnen ons park. Ik krijg voldoening uit wilde dieren zoals fazanten en hazen die hier vroeg in de ochtend eten komen zoeken.” Naast het leven voor de dieren hecht Jannes ook veel belang aan de andere kant van the circle of life. “Wij hebben twee beuken die dood zijn, maar zagen elk jaar een stuk af tot alleen de stam nog overblijft. Het zijn de monumenten van ons park en ze maken deel uit van onze geschiedenis.”