Overslaan en naar de inhoud gaan
Bezoekvrijwilliger

Een bezoekvrijwilliger bezoekt op regelmatige tijdstippen één of meerdere bewoners.  We zorgen steeds voor een match van verwachtingen en interesses tussen de vrijwilliger en de bewoner(s). Dat is heel belangrijk, enkel zo kan er een fijne vertrouwensband ontstaan.

De bezoeken verlopen op maat en tempo van zowel de vrijwilliger als de bewoner. De frequentie en duur van de bezoeken worden onderling afgestemd. Dat kan  bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer per maand zijn. Je kan zelf aangeven wat jij verkiest en op welke dag(en) je kan.

Wie kan vrijwilliger worden?

Alle meerderjarige personen met een warm hart, die zich voor langere tijd kunnen engageren. Respect voor de persoon die je bezoekt is een must.  Woon je in de omgeving? Dat is een pluspunt.

Hoe ziet zo'n bezoek eruit?

Jullie kunnen gaan wandelen of iets gaan drinken op café, samen boodschappen doen in de winkel, op de campus blijven en een praatje maken, samen een concertje of tentoonstelling meepikken ... Laat ons op voorhand weten wat je ziet zitten, en wij zoeken naar de ideale match.

Belangrijk: de locatie van PVT Schorshaegen is Mechelsebaan 220, 2570 Duffel.