Overslaan en naar de inhoud gaan

Werking

Het Klaverblad is een ontmoetings- en activiteitencentrum, ontstaan door een samenwerkingsverband tussen UPC Duffel, PVT Schorshaegen en Este.

Het biedt laagdrempelige en vlot toegankelijke activiteiten gericht op zorg, ontmoeten en ondernemen. Ondernemen richt zich zowel op vlak van persoonlijke groei  als vrije tijd. Arbeidsgerichte activiteit situeert zich vooral in de locatie Klimop en De Spie. Ondersteuning in uitbouwen van een zinvolle dagbesteding  kan ook in het dagactiviteitencentrum ’t Vlot in Mechelen en het ontmoetingshuis De Passant in Duffel.

Het is een plek waar je andere mensen met een psychische kwetsbaarheid kan ontmoeten, waar je rustig een koffie kan drinken en de krant lezen, waar je terecht kan voor een babbel bij de begeleiders, waar je ondersteuning kan krijgen bij sociale vragen, waar je kan deelnemen aan het vrijetijdsaanbod. Het vrijetijdsaanbod bestaat uit sport, creatief atelier, schaken, uitstappen,… 

Je kan er vaardigheden aanleren zoals werken met computer, openbaar vervoer gebruiken, koken, naaien... Als je graag terug wil gaan werken, een opleiding wil volgen of vrijwilligerswerk wil doen, kan je gebruik maken van arbeidstraining op maat of van de dienst vrije tijd. We werken samen met de gemeente en bedrijven in de buurt om zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij het gewone verenigingsleven en de samenleving.

De centrale locatie en ontmoetingsruimte van Het Klaverblad bevindt zich  in gebouw 4 van UPC Duffel (eerste verdieping van Klimop). Sommige activiteiten gaan door in ruimtes van UPC Duffel, PVT Schorshaegen of in De Passant.

Doelgroep

Het Klaverblad richt zich tot volwassenen met langdurige psychiatrische problemen en mensen met een psychische kwetsbaarheid die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij.

Lidmaatschap kan na een wegwijsgesprek bij Chris De Bock op woensdag en vrijdag tussen 10u en 16u. Je moet wel op voorhand een afspraak maken op het nummer 0470/ 20 51 86 of 015/ 30 46 36.

Het lidgeld voor 2019 bedraagt:
€ 10 van januari tot juni
€ 10 van juli tot december

Je kan het aanvraagformulier onderaan deze pagina downloaden, afdrukken en vervolgens op papier invullen.

 

Team

Coördinator: Christian Verschelden
Medewerker: Chris De Bock
Met de hulp van veel vrijwilligers

Volg ook Het Klaverblad op Facebook!