Overslaan en naar de inhoud gaan
Khalid Benhaddou
Congrescentrum De Kleiput - UPC Duffel, Stationsstraat 22c 2570 Duffel
13:00 tot 15:00

Op 12 oktober mogen we Khalid Benhaddou - imam, auteur en opiniemaker - verwelkomen in ons ziekenhuis voor een inspiratiesessie rond diversiteitsensitieve zorg. Op zijn eigen karakteristieke en begeesterende manier zal hij stilstaan bij een aantal uitdagingen en kaders aanbieden in het omgaan met een steeds diversere samenleving. Want deze toenemende diversiteit is ook voelbaar is in de zorg.

Verken de kracht van diversiteitsensitieve zorg tijdens deze inspirerende lezing. In een steeds diverser wordende samenleving is het van cruciaal belang om zorg te bieden die rekening houdt met de unieke culturele achtergronden en individuele behoeften van patiënten. Deze lezing neemt je mee op een reis door de wereld van diversiteitsensitieve zorg, waarin we de impact van diversiteit, etniciteit, religie en taal op het zorgproces onderzoeken.

Ontdek hoe diversiteitsensitieve zorg kan bijdragen aan een verhoogde patiënttevredenheid, verbeterde communicatie en betere behandelresultaten. We zullen dieper ingaan op praktische benaderingen en tools die zorgverleners kunnen gebruiken om culturele barrières te overwinnen en effectief te communiceren met diverse groepen patiënten.

De lezing biedt inzichten en concrete handvatten om gelijke zorg te bevorderen en een inclusieve zorgomgeving te creëren. Met deze lezing streven we naar zorg die medisch uitmuntend is, en bovendien sensitief is voor diversiteit. Daardoor kunnen we de gezondheidsresultaten voor iedereen verbeteren.